Våra tyger

 

Alla våra tyger består av 100% naturmaterial. Vår första kollektion består av exklusiva sidentyger.

   

Siden

Siden är ett tyg som tillverkas av silke och har sitt ursprung i Kina där det tillverkats i många tusen år. Tyget kan vävas på många olika sätt och sidentygerna har olika tjocklek och olika ytstruktur. Som alla naturmaterial har siden egenskaper som gör att plaggen fungerar både i värme och kyla. De flesta sidentyger går utmärkt att tvätta förhand eller i 30 grader fintvätt. Se mer i våra skötselråd.

 

Sidencrepe

Vår sidencrepe är vårt mest exklusiva tyg och har en mycket hög kvalitet och är tillverkad i 100% siden. Vår sidencrepe är mycket tjock och tung vilket gör att den får ett mycket vackert fall. Sidencrepe är ett tyg som skrynklar mycket lite och passar bra till klänningar, blusar, kjolar och byxor. Tyget är matt men har det karakteristiska lätt gnistrande utseendet som en sidencrepe av hög kvalitet har. Vår sidencrepe är tillverkad i Kina. 

 

 

Se Klänning 004 i sidencrepe.

 

Sandtvättad sidencrepe

Vår sandtvättad sidencrepe är oerhört mjuk, har en mattare yta än sidencrepen ovan och det "tvättade" utseendet. Den faller fint i våra blusar, kjolar och klänningar och är mycket lätt att tvätta. Den är tillverkad i 100% siden och skrynklar mycket lite. Det är ett mycket lättskött tyg. Vår sandtvättade sidencrepe är tillverkad i Kina.

 

 

Se Blus 005 i sandtvättad sidencrepe.

 

Sidensatin

Sidensatin är vävt så att tyget får en mycket blank utsida vilket gör att plaggen vanligtvis känns festligare än med de mattare sidentygen. Vår sidensatin är tillverkad av 100% siden och är mjuk och följsam. Den har en tjocklek som gör att den lämpar sig mycket bra till plagg som blusar, kjolar och klänningar. Baksidan, insidan, av sidensatin tyget har samma struktur som en crepe. Vår sidensatin är tillverkad i Kina. 

Ovan Blus 005 i champagnefärgad sidensatin.