Vår hållbara affärsmodel

 

Vi är från grunden ett slow fashion företag. Eftersom vi är nystartade är det lätt att ha hållbarhet som högsta prioritet i allt vi gör. Vi tillverkar bara tidlösa basplagg i naturmaterial med hög kvalitet. Målet med vår produktion är att den skall ha minimal negativ miljöpåverkan och vara etiskt hållbar. Vår vision är att förändra hur vi ser på mode och konsumtion eftersom dagens modeindustri är ohållbar. 

 

Tidlös design

Ellyandfriends arbetar inte med kollektioner och vi lanserar inte konstant nya modeller och färger. Vi gör helt enkelt bara tidlösa basplagg. Ibland uppdaterar vi vårt sortiment med en ny färg eller ett nytt tyg men utvecklingen av vårt sortiment går långsamt. Våra plagg är utformade för att passa både till vardag och fest och de har ett enkelt, tidlöst snitt.  

 

Perfekt passform

Våra plagg har en perfekt passform eftersom vi har ett unikt storlekssystem med  tre olika längder i varje storlek. Det gör att du får ett plagg som är lagom både i storlek och längd. Längden justeras i mitten av plagget för att passformen skall bibehållas i alla längder. Läs mer om vårt storlekssystem.

 

Ellyandfriends unika storlekssystem med tre längder

 

Exklusiva tyger i naturmaterial

Vi arbetar endast med exklusiva tyger av mycket hög kvalitet i 100% naturmaterial. Vår första kollektion består av sidentyger. Anledningarna till att vi alltid arbetar med naturmaterial är flera. För det första är de helt enkelt fantastiskt vackra och den höga kvalitén syns och känns. Det tror vi är viktigt för att plaggen skall vara tidlösa.

Siden och ull har fantastiska egenskaper och är bekväma att bära alla årstider. Naturmaterialen andas och blir därför som "en andra hud". Plaggen är värmande då det är kyligt och svala då det är varmt - de hjälper oss helt enkelt att reglera värme. 

Tyger i naturmaterial stöter bort damm och smuts på ett naturligt sätt och behöver därför tvättas mindre ofta än andra material vilket också är positivt för miljön. Naturmaterialen är också biologiskt nedbrytbara och de avsöndrar inte plastartiklar vid tvätt. Läs mer om våra tyger.

 

 

Tillverkning i Sverige

Våra plagg tillverkas i Sverige och skrädderiet är av högsta kvalitet. Alla som arbetar med våra plagg är stolta över dem. Sömmar som syns är sydda med exklusiva franska sömmar vilka gör plaggen väldigt vackra. 

 

Våra plagg är lika vackra på insidan som på utsidan. De som känner och provar våra plagg ser skillnaden.

 

 

Sömmerskor i fabriken vi samarbetar med arbetar i ljusa, trevliga lokaler där de skapar magi. De har givetvis marknadsmässig lön. 

Ingen överproduktion

Ditt plagg tillverkas först efter din beställning. Vi tillverkar inte mot lager. Det betyder att vi bara syr det som efterfrågas. Utan överproduktion.

 

Inga mellanhänder

Vi har inga mellanhänder, utan säljer endast våra plagg exklusivt på vår hemsida. Det  syns i våra priser. Våra kunder betalar för exklusiva tyger och ett svenskt skrädderi av högsta kvalitet. Våra kunder betalar ingenting för butiker som normalt behåller hälften av vad plagget kostar slutkonsument.

 

Vi är stolta över vad vi gör

Vi är stolta över hur vi arbetar tillsammans med våra partners. Och vi kommer att fortsätta arbeta med våra hållbarhetsfrågor och påverka debatten om hållbart mode. 
 

 Läs mer om Slow fashion på tex Johanna Nilssons hemsida.