Design & Produktion

Vi är stolta över det vi gör och allt annat vore otänkbart.

Design

Vår grundidé är basplagg i naturmaterial av hög kvalitet. Klassiska plagg som inte går ur tiden i enkla, stilrena modeller. Plagg som används ofta och som får finnas kvar i garderoben i många år. Bekväma plagg som passar kvinnor över tiden och som kan varieras på flera sätt.

Av kvinnor för kvinnor

Att ta fram våra plagg har varit ett interaktivt arbete tillsammans med en skicklig, erfaren mönsterkonstruktör och en skräddare med gedigen erfarenhet av sömnad och måttanpassning. Målet var att ta fram en kollektion plagg med lös och ledig passform som samtidigt ger ett skräddat och kvinnligt intryck.


Eftersom vi alla ser olika ut trivs vi med olika längder, urringningar och typ av ärm. Vi har utformat en baskollektion med många olika varianter för att du ska hitta det du trivs i. Plaggen skall också kännas bekväma att bära i alla perioder av månaden och inte vara känsliga för förändringar i kroppsvikt. Därför har vi utformat blusar och klänningar som är lika vackra utan skärp som med skärp. Du väljer hur du bär våra plagg.

Storlek och längd

Medellängden på kvinnor i Sverige är 168 cm. Kläder är normalt sätt utformade till kvinnor med den längden. Vi ville göra något mer än att erbjuda våra plagg i Small, Medium, Large och Xtra large för att plaggen också ska passa i längd. Därför har vi utvecklat ett eget storlekssystem där vi lagt till en längddimension. Våra plagg tillverkas i längderna Petite, Regular och Tall. Längdanpassningen görs i mitten av plaggen för att de ska ha en fin passform och inte endast nedtill. Ärmlängd och insnitt är också justerade.

  • Petite: Plagget är utformat till kroppslängd 156-164 cm
  • Regular: Plagget är utformat till kroppslängd 165-173 cm
  • Tall: Plagget är utformat till kroppslängd 174-185 cm

Sömmar och detaljer

Vi kompromissar inte på kvalitén i tillverkningen. Kvalitet handlar delvis om vilken typ av sömmar plagget är sytt med. Vackra sömmar tar helt enkelt längre tid att sy och då blir det dyrare. Vi har utformat våra plagg med vackra sömmar så att plaggen känns gedigna och har hög kvalitet utifrån och in.

"Min mormor sade alltid att plagg ska vara lika vackra på insidan som på utsidan."

- Sandra, ansvarig för sömnadskonstruktion

 

Produktion

Vår tillverkningsprocess är utformad för att tillverka kläder på ett hållbart sätt.

Tillverkning mot kundorder

Vår tillverkning genererar ingen överproduktion och det är vårt största bidrag. Vi tillverkar endast plagg som någon har beställt. Vi tillverkar inte heller accessoarer och tillbehör som till exempel skärp i onödan. De beställs separat och vi tillverkar skärpen om kunden så önskar.

 

Tillverkning i Sverige

Vi tillverkar alla våra plagg i Sverige. Vår produktionspartner brinner för sömnad och möjligheterna att behålla denna kunskap i Sverige. Fabriken är en trygg och trevlig arbetsplats där kvinnor med gedigen kompetens arbetar tillsammans. Det känns viktigt för oss att vara en del av att skapa arbetstillfällen i Sverige samt att behålla den fantastiska textilkunskap vi har.